Otta kulturhus

Otta kulturhus

Otta kulturhus ble åpnet 20. november 2010. Sammen med Oppland fylkeskommune, og i samarbeid med Nord-Gudbrandsdal videregående skole på Otta, har Sel kommune realisert drømmen om et nytt og moderne kulturhus. 

Et moderne kulturhus med et hav av muligheter

Otta kulturhus er en spennende møteplass og et kultursenter for hele Nord-Gudbrandsdal. Kulturhuset er bygget for gjennomføring av forskjellige typer arrangementer, både små og store. I tillegg har kulturhuset en moderne kino. Otta kulturhus har en unik arkitektur, med hellende yttervegger kledd med skifer fra Otta. Bygget har felles inngang, foaje, gjestegarderobe og kantine/kafe med den videregående skolen, som nå er modernisert og fremstår som helt ny. Sel kommune står for driften av kulturhuset, som er det største og mest moderne i sitt slag mellom Lillehammer og Oppdal.  

Fleksibel scene og topp teknisk utstyr

Otta kulturhus har fleksible scenefasiliteter, og kan ta imot Riksteatret og andre oppsetninger som for eksempel konserter , show og revyer. I tillegg kan vi gjennomføre større konferanser. Kulturhuset har en scene med bredde på 19,65m (inkl. sidescene), dybde på 10,02m og en sceneåpning på 16,47m. Amfiet kan kjøres helt inn til veggen ved gjennomføring av konserter eller andre arrangementer med stående publikim. Til sammen har vi 386 sitteplasser eller 450 ståplasser. Otta kulturhus er utstyrt med topp moderne sceneteknisk utstyr, tilpasset ulike typer arrangement. Det er tre romslige garderober og 20 sminkeplasser til disposisjon for artister/arrangører. I kulturhuset finnes også en moderne digital kino. Kulturhuset er utformet og tilrettelagt for mennesker med nedsatt funksjonsevne. 

Sentral beliggenhet i naturskjønne omgivelser

Otta er et naturlig stoppested for alle som turnerer. Byen er regionsenter og handelssenter i Nord-Gudbrandsdal, og knutepunkt mellom nord, sør, øst og vest. Avstanden fra Oslo er 35 mil og fra Trondheim er det 30 mil. Otta ligger i naturskjønne omgivelser ved foten av Rondane, og kulturhuset er sentralt plassert i sentrum - med gode parkeringsmuligheter og gåavstand fra Otta jernbanestasjon.  

Slik finner du vegen til Otta kulturhus

Fra E6 kjører du inn til Otta, tar til høyre i rundkjøringen. Otta kulturhus er samlokalisert med Otta videregående skole (OVS)og ligger i Øya Industriområde. Fortsett derfor til du kommer til parkeringsplass på høyre side av vegen ved OVS (grønn bygning).
Copyright © 2017 Powered by CustomPublish AS