Transatlantic Express 2_675x450

Faktaboks

Når: søndag 1. oktober kl 19.30
Sjanger: konsert
Billetter: kr. 300,-/250,- + avg.
Dørene åpner kl 18.30
Øl-/vinsalg
 

Transatlantic Express

 

Norsk-amerikansk supergruppe til Otta

Tre av de mest populære norske jazzmusikerne møter tre amerikanske musikere av ypperste klasse i Otta kulturhus 1. oktober.

Transatlantic Express spiller alt fra swingjazz til blues, funk og pop med høyt tempo og smittende humør. Med en vaskeekte soul- og gospelsanger fra baptistmenigheten i Fort Lauderdale klinger gamle Earth, Wind & Fire-slagere enda bedre enn originalen.

Real Thing De Luxe

Bandet kunne ellers kalles "Real Thing De Luxe". De to sentrale musikerne i dette populære bandet, som har fylt kulturhuset på Otta to ganger, er kjernen også i den nye gruppa. Staffan William-Olson er en fremragende gitarist som også har spilt med grupper som Sons of Angels, Mezzoforte og Sharp 9. Palle Wagnbergs bravader på hans B 3 hammondorgel skulle være kjent blant alle som liker funky swing. Tredje nordmann er Petter Wettre på saxofon. Utdannet ved den berømte Berklee College of Music i Boston har han siden vært sentral i det norske jazzmiljøet og spilt med en rekke musikere i inn- og utland.

Amerikanske stjerner

Den største stjerna i bandet er vel likevel bassisten Nicky Orta. Han har spilt med topp jazzmusikere som Chick Corea, Randy Brecker og Mike Stern. Han blir også kalt inn når popstjerner som Julio Iglesias og Engelbert Humperdink vil ha et kvalifisert komp. Likedan har trommeslageren J.D. Anderson spilt med Mariah Carey og John Legend. Bill Kooley Scott spiller bass og synger i ulike soul- og rhythm 'n bluesgrupper i USA. I Transatlantic Express bidrar han med fløyelsrøst og mye humor.

Bandet lover et hoftevrikkende grooveparty med jazz, funk og soul som perler på ei snor!

 

 

 

 

Share |
Copyright © 2017 Powered by CustomPublish AS