BABYLON BROTHERS

Om arrangementet

Babylon Brothers er et fyrverkeri av et jazzrockband ledet av gitarist Staffan William-Olsson fra The Real Thing, Mezzoforte og Sharp Nine. Med på laget har han Norges ledende trommevirtuos Erik Smith, keyboardist og vokalist Jens Andreas Kleiven og bassist Tom Erik Antonsen. Musikken, som stort sett er skrevet av Staffan, spenner fra souljazz og funk til progrock.

  William-Olsson har spilt mange ganger på Otta, først og fremst med The Real Thing, Norges mest populære jazzband. Mange vil også huske en fabelaktig konsert med norsk-amerikanske Transatlantic Express. William-Olsson har tatt veien fra en hardtslående rocker til en mer sofistikert jazzstil. Med Babylon Brothers er han tilbake i 70-/80-årenes musikklandskap, til glede for lyttere i mange leirer.

  Med seg har han Erik Smith, som er en av Europas mest respekterte trommeslagere, først og fremst som storbandmusiker. Han har mange plateutgivelser bak seg, og spiller alt fra jazz til pop og rock. Smith har blant annet jobbet med verdenskjente artister som Art Garfunkel, Michael Bolton, Josh Groban og Johnny Logan.

  På bass finner vi Tom Erik Antonsen, bror til trompetistene Ole Edvard og Jens Petter Antonsen. Han har spilt med blant annet Jon Eberson Group, Jens Wendelboe Big Band, Jazzpunkensemblet og Mulen Portland Combo. Dessuten er han en prisbelønt studiomusiker og har spilt på konserter med en rekke norske artister. 

   Jens Andreas Kleiven er kanskje det minst kjente navnet i gruppa, men han har en høy stjerne i det kristne musikkmiljøet. Han har gitt ut fire album i eget navn og beveger seg mellom sjangrene gospel, soul og pop. Selv karakteriserer han musikken sin som «feelgood» – vi føler oss sikre på at publikum vil føle seg vel med dette stjernelaget!