PRIDE: Romeo og umulig kjærlighet

Om arrangementet

Romeo og umulig kjærlighet: 

Det sies at alt er lov i krig og kjærlighet, men er det egentlig det? 

Romeo og umulig kjærlighet er en nyskriving av Romeo og Julie, og er en beretning om kjærlighetens begrensninger i vår samtid. For kunne ikke historien om Romeo og Julie kunne ha funnet sted i 2020? Mellom to syrere på hver sin side av borgerkrigen. Mellom to unge menn med ulik religiøs eller etnisk bakgrunn på et flyktningehjem i Norge. Eller ganske enkelt mellom to jenter eller to gutter med en religiøs bakgrunn som forbyr 
likekjønnet kjærlighet, her i Norge i dag. Og hva med mer universelt tabubelagt kjærlighet, som mellom en ung gutt og en eldre kvinne? Mellom lærer og elev? Hvor liberalt syn har egentlig Norge og nordmenn på forskjellig typer kjærlighet?

Forestillingen spilles ut av to unge menn i dress. Gjennom disse to mennene blir vi fortalt historien om Romeo og Julie, men ikke slik vi kjenner den. For i fortellerformen er det rom for brudd, der de to mennene kan sette historien i en større kontekst, basert på ulike former umulig kjærlighet i dag. Bare ved å sette to menn til å fortelle og spille ut verdens mest kjente kjærlighetshistorie, håper vi å åpne opp en samtale om åpenhet og identitet.

Forestillingen hadde premiere på Nordland Teater under Vinterlysfestivalen 2020, og passer for publikum mellom 13-18 år. 

Tekstarbeid: Rolf Alme
Regissør: Rolf Alme
Skuespillere: Christian Hestø og Vegar Melfjord
Plakatfoto: Barbara Wilson
Produsent: Maud Monceyron Jonassen

Forestillingen er produsert i samarbeid med Nordland Teater, og er støttet av SPENN og Norsk Skuespillerforbund.